Wordfeudsnyd

wordfeudsnyd-featured
wordfeudsnyd-screen

I 2011 eksploderede Scrabble-appen Wordfeud. Appen var i lang tid baseret på en open-source ordbog, som frit kunne downloades. Det gav mig idéen til at bygge et lille snydeværktøj, hvor ved at indtaste ens bogstaver fik man en liste af mulige ord retur. Snyd og humbug men det ville utvivlsomt blive en kæmpe succes, især da der på det tidspunkt ikke rigtig fandtes alternativer. Så det skulle gå stærkt.

Det vanskeligste var at bygge databasen, hvor alle ord skulle indekseres, så de hurtigt kunne findes frem ved blot at angive en række bogstaver i søgningen. 90% af arbejdet (Stack Overflow kom nok engang til undsætning) ligger i disse 14 linjers php-kode, som omdanner tekstfilen med ordbogen til et statement, der kan stoppes i en MySQL-database.

wordfeudsnyd-code
Et udsnit af databasen, hvor alle ord er indekseret efter antal bogstaver og points
Et udsnit af databasen, hvor alle ord er indekseret efter antal bogstaver og points

Herfra var det nemt at bygge sitet, som gik online i november 2011. Et enkelt tweet og Facebook-update var nok, og så gik det ellers stærkt.

wordfeudsnyd-trafik

I januar 2012, hvor trafikken var på sit højeste, havde sitet over 5 mio sidevisninger og 647.000 unikke besøgende. Et halvt år senere var det dalet til ca. det halve, men var stadig ganske pænt for et site, som tog en weekend at lave, og som efterfølgende krævede præcis nul vedligeholdelse. I 2014 blev hele sitet solgt og kan besøges her.

Credits
Idé og udvikling: Jonas Juhler Hansen