Twitologi - opsamlinger af gode tweets

twitologi-cover

Det går stærkt på Twitter, og det kan være svært at få alle de gode jokes og spiddende kommentarer med, som jo er en af grundene til overhovedet at være på Twitter. Twitologi var i al sin enkelthed en opsamling af ugens bedste tweets og udkom hver søndag.

Et af Bjarne Tveskovs projekter var et slags kollaborativt nyhedsbrev/medie kaldet Bølgen – fordi det var baseret på hedengangne Google Wave. Det bedste i Bølgen var sektionen med sjove tweets, hvor man både fik et godt grin og samtidig håbede på, at man selv var på listen.

Bølgen døde sammen med Google Wave, men det gav mig idéen til et selvstændigt medie, som kun indeholdt gode tweets – Twitologi, en sammentrækning af Twitter og antologi, var hermed en realitet.

Hver udgave bestod af 15-25 tweets fra ugens løb, der skulle opfylde et af flere kriterier: Det skulle være sjovt, forholde sig til en aktuel begivenhed, sige noget om os som mennesker og den verden vi har skabt samt være dansk.

Til hver udgave var der en bruttoliste med 40-50 tweets, som så blev kogt ned til den endelige liste. Twitologi lå på et WordPress-site og havde en Twitter-konto tilknyttet, som primært blev brugt til at annoncere nye udgaver og tagge Twitter-brugere som optrådte på listen for at sprede kendskab. De ugentlige udgaver blev desuden opsamlet i en meget populær årskavalkade.

Twitologi havde i sit første år ca 500-1.000 ugentlige læsere, hvilket steg til ca. det dobbelte året efter. Twitter-kontoen blev fulgt af ca. 2.400, og projektet blev hurtigt en integreret del af Twitter-fællesskabet. Det handlede jo om os selv. Det var et enormt sjovt, men også tidskrævende projekt og som stoppede med årskavalkaden 2014.